logga

  • Hem
  • Resor & Retreater

Brödbak & Yoga på Österlen

strand bastu avlåång

 

Brödbak & Yoga
Baka surdegsbröd på Österlenbröd 3 - 6 januari 2020

Spendera Trettonhelgen på Österlen i närheten av Kivik med en kombination av yoga, brödbak och vandring. Och för den som vill, vedeldad bastu med dopp i havet!

Stefan. bild jpgStefan J. Peterséns karriär som konditor och bagare är lång, gedigen och fylld av så väl nationella som internationella priser och utmärkelser. Efter att ha förälskat sig i Österlens böljande landskap och groende matkultur satte han spaden i marken och byggde sig ett korsvirkeshus, komplett med kurslokal och matateljé, på höjden över Hanöbukten intill Kivik.

Surdegsbröd
Stefan guidar dig igenom brödets resa från sädesfält till vedugn. Kursen startar stefans husvid mjölkvarnen för att mala ditt eget mjöl, närodlat, giftfritt och kravmärkt. Vi bakar med kulturspannmål som emmer, enkorn, dinkel och ölandsvete.. På kursen lär du dig mer om bröd med långa liggtider och hur du uppnår optimal smak och textur. Surdegsbakning från grunden, helt enkelt.

Åsa Gustavsson har de senaste 15 åren jobbat på heltid med yoga och har åsa bildunder den tiden drivit sin yogastudio i Stockholm och arerat många mycket uppskattade yogaresor både i Sverige och utomlands. Den mest älskade platsen för Åsa är Österlen med kullar, bokskogar, havet och vackra stränder där det finns så många fina omväxlande små vandringar att göra. Det var där hon träffade Stefan som blev en god vän, och under en gemensam hundpromenad längs med havet kom på iden med ”Brödbak & Yoga” ”Jaaa!, sa Stefan, det gör vi! ” Så nu gör vi det. 

VITA HUSETYoga
Du behöver inte vara mjuk och smidig för att börja med yoga. Det blir snarare ett resultat av din yogaträning. Många deltagare upplever att redan efter en kortare tids yogautövande har onda ryggar slutat värka, huvudvärken försvunnit, nattsömnen blivit bättre, sinnet blivit lugnare och mer koncentrerat och eventuell oro och ångest har lättat. En upplevelse av ett allmänt ökat välbefinnande. Vi kommer göra enkel men djupgående Mediyoga två gånger om dagen. Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Vandringarna blir inte jättelånga men ack så vackra!januari ö len ravlunda skjutfält
Max 7 deltagare, så först till kvarn!januari ö len Lindgrens länga

 januari ö len istappar Kurskostnad inklusive fika och lunch: 3.750 kr

Frågor, anmälan och tips om bra boenden och resvägar: Åsa 0708-301616 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Yogaresor 2020

 

Lindgrenslanga och kor

YOGA RESOR 2020

Yoga Nu arrangerar sedan mer än 10 år yogaresor runt om i landet. Här nedan kan du se 2019 års utbud. Mer specifik information hittar du genom att skrolla neråt. 

Brödbak & Yoga på Österlen på Trettonhelgen
3-6 januari

Yoga & Hund på Österlen
21-24 maj &  20-23 augusti  sommaren 2020

Yoga i Stockholms skärgård. 
12 -14 juni sommaren 2020

Yoga på Gotland
3- 6 augusti  somaren 2020

Äpplen & Vandring på Österlen (datum ej satt )

Yoga & Hund på Österlen

vandring hav elsaEn helg som förenar yogans och hundens helande förmåga till hälsa och livslust  

Sommaren 2020
torsdag till söndag
21-24 maj &  20-23 augusti    elsa åsa 

För sjunde året går nu denna mycket uppskattade kurs! 

Ta med dig din hund och njut av underbara Österlen i maj när äppelblommorna blommar eller i ljumna augusti när havet är som varmast och barfotafötter och hundtassar kan vandra på sommar varma ängar!

hund i gras

Från torsdag kväll till söndag mitt på dagen blandar vi yoga, enkel vardagslydnad med hunden och underbara promenader i Österlens landskap med dess kullar, bokskogar, havet och vackra stränder.  Och kanske vi rent av kan lära hundarna en och annan yogaställning.😊 Om inte annat så kan vi lära dem att lugnt ligga bredvid medan vi gör yoga. Att ha en lugnt snusande hund bredvid sig under yogapasset är en fröjd för kropp och själ!

Läs mer

Yoga i Stockholms skärgård

havochgras3

Idöborg - en egen ö med kajaker, vedeldad bastu och yogarum med utsikt över havet!

12 -14 juni sommaren 2020

Återigen kommer fåglarna kvittra och havet glittra! ☀️☀️☀️☀️☀️😎🧘‍♀️🧘🏼‍♂️🌤

Att återhämta sig är temat för dessa tre dagar. Med hjälp av yoga, meditation, vacker natur och kroppens egen längtan till balans, vila och ny energi ger dessa dagar en möjlighet till det du behöver! Och vill du paddla kajak i Stockholms yttersta mellanskärgård finns chans till de

Läs mer

Yoga på Gotland

klippstrand Ihre IMG 4142
Stranden med solnedgång ner i havet

GOTLAND Ihreviken  3 - 6 augusti 2020

Under några dagar på underbara Gotland gör vi yoga och meditation morgon och kväll, njuter av underbar omgivning, saktar ner och laddar batterierna. Yogan utövar vi i Ihrekvarn, 3 mil norr om Visby, som är ett fantastiskt kalkstensslott mitt ute i naturen vid den porlande Ihreån. En gammal vattenkvarn som nu blivit nyfödd som kär samlingslokal för många olika ändamål.

Boende finns på Ihregård vandrarhem som ligger på 10 minuters gångavstånd till kvarnen. Finns också några boenden i hus ett stenkast från havet. Först till kvarn..
Vid vackert väder kan meditera vid havet. Att ta in naturens skönhet, dofter och ljud, in i närvaro med det som är gör gott för kropp och själ. Att bli till ett, ett med sig själv, få ihop kroppen med känslor och tankar. Det är vad yoga syftar till. Att landa in i sig själv och fylla på med livsenergi som gör kroppen stark och sinnet klart!

Läs mer

Senaste aktuellt

mod-jobbet

Yogakurser

Yoga Nu erbjuder Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga, även kallad Mediyoga.
Mediyogan passar dig som behöver ta det lite lugnare och Kundaliniyogan dig
som också gillar lugnet men är i bättre form.

Våra kurser är mycket populära och brukar bli fulltecknade så det kan vara bra att anmäla sig i god tid.

Se mer: Kurser - Schema

mod-hel-halv

Hel & halvdagar

Här kan du finna våra endags kurser som passar både dig som yogat tidigare och för dig som är nybörjare.

Hel och halvdagar med yoga ger en fördjupad yogaupplevelse som håller i sig länge!

Se mer

mod-resor

Resor & Retreater

Yoga Nu anordnar sedan 10 år mycket uppskattade retreater både i Sverige och utomlands.

Stockholms skärgård – egen ö med kajaker, vedeldad bastu och yogarum med utsikt över havet!

Gotland - boende på stranden med solnedgång ner i havet!

Yoga & Hund på Österlen - Njut av äppelblommor i maj eller ljumna dagar i augusti. Ta med hunden för lite Doga!

Se mer

mod-barn

Utbildning i barn & ungdomsyoga

Riktar sig till dig som arbetar med barn och ungdomar eller bara vill dela med dig till egna barn, vänners barn eller barnbarn!
Det är nu sjunde terminen Yoga Nu erbjuder denna utbildning och hittills har över 400 förskole pedagoger, lärare och privatpersoner utbildat sig hos oss och leder nu yoga på förskolor och skolor.

Se mer

mod-terapi

Yogaterapi & Enskild yoga

Lider du av obalanser så som högt blodtryck, stress, sömnproblem, oro, svårt att fokusera eller kanske ont i rygg och nacke?
Studier och forskning visar att regelbunden yoga har långtgående effekter på många obalanser i kropp och själ.

Se mer