logga

  • Hem
  • Hel & Halvdags kurser

Yoga & Gongmeditation

Lördag 12 december 14.00-16.00 Söndag 13 december 11.00-13.00
Gong i solsken IMG 9931
Pga Corona läget: Max 12 deltagare. Mer än 2 meter mellan alla.
Ingen frukt och te och bara 2 timmar. Sänkt pris till 400 kr

Vill du vara med hemmifrån kostar det 200 kr. Gå in på GONG

Ge dig själv balans och läkning. Fyll på med livsenergi och lugn och ro!

Kom och fördjupa din yogaupplevelse och låt gonggongens vibrationer skapa fullständig avslappning med långtgående effekt. Mycket populär halvdag där vi gör ett långt yogapass, fikar med yogite och frukt och avslutar med en längre liggande gongmeditation. Ingen tidigare erfarenhet behövs. Meditationen utförs liggande.
Gong är ett av våra äldsta instrument som har använts i tusentals år för att öka och fördjupa den mänskliga medvetenheten. Den påverkar kroppen och alla dess energibanor. Den löser upp spänningar, blockeringar och stimulerar cirkulation. Resultatet är att känslomässig energi och känslor som är bundna i kroppen omstruktureras. Gongen ändrar och "klipper av" de tankar som skapar känslorna. Gong skapar djup avslappning, frigör sinnet från ältande tankar. Gong öppnar garderoben och vibrerar ut gammalt skräp som t ex undanstoppade känslor, som i sin tur påverkar din grundläggande attityd, självkänsla och kroppshållning.

CORONA TID. Vi är max 12 personer med minst 2 meter mellan alla. Kostnad: 400 kr  Lärare: Åsa Gustavsson

Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Yoga en hel lördag - Endagsretreat

Inga datum inplanerade för tillfället


YOGA MEDITATION ANDNING OCH ÅTERHÄMTNINGbild lotusknopp

Vi kommer under denna heldag göra flera yogapass och en mängd olika meditationer så som Gongmeditation, rörelsemeditation, mantrameditation, och andningsmeditation. Olika meditationsformer passar olika bra för olika människor och olika perioder i livet. Här blir ett tillfälle att själv upptäcka vad som kan passa just dig. Min förhoppning är att du tar med dig meditationen hem till vardagen. Det blir också tillfälle att reflektera över vad som eventuellt skapar stress i din vardag. Att medvetandegöra det kan ge en betydligt större klarhet i vad som kan gå att förändra. Ofta är det de små upprepande situationerna som vi inte riktigt vet att de finns... Eller tror är för små för att ha betydelse.

Meditation har väldokumenterat helande krafter. Att stilla sitt sinne, bli medveten om det innevarande ögonblicket, följa sitt andetag, bara vara, låta hela uppmärksamheten vara riktad i en enda riktning, eller kanske snarare ingenstans....det är vad vi brukar kalla meditation. Att med jämna mellanrum uppsöka den platsen inom sig själv är läkande. Det fDali Lamainns beskrivet i 2000 år gamla skrifter och bevisat i modern forskning. Man tror att de yogiska rörelserna en gång i tiden kom till för att det skulle bli lättare att stilla sitt sinne och uppleva inre frid för att lättare kunna meditera och på så sätt få en djupare kontakt med sig själv och livets mening.

Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Just nu ingen workshop inplanerad.

Lärare: Åsa Gustavsson med lång erfarenhet av yoga och meditation. Driver sedan 2008 Yogacentret Yoga Nu

Kostnad: 800 kr Te och rikligt med frukt ingår

Anmälan och frågor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0708-301616

 

3 söndagar - yoga 40 dagar

buddha i sno

Inga datum inplanerade för tillfället.

En kurs på 3 halvdagar spritt på 7 veckor med "yogaläxor" mellan träffarna

Är du nyfiken på att undersöka vad yogan kan ge om man utövar den mer än en gång i veckan? Lider du av obalanser så som högt blodtryck, stress, sömnproblem, oro, svårt att fokusera eller kanske ont i ryggen? Eller kanske bara vill se vad det kan ge att göra en stunds yoga varje dag? Vill du ha hjälp att komma igång med den egna disciplinen att verkligen göra yoga hemma? Då är detta något för dig!

Yogan säger att för att ta reda på vad yoga har för djupgående effekter bör man utöva den en stund varje dag. Att göra samma pass 40 dagar i sträck ger en förändring där kropp och psyke får en fantastisk möjlighet att läka sig själv. Yogan ges en chans att hitta in i kropp och psyke som ger djupgående förändring till mer balans.

Under tre tillfällen träffas vi för att få en rejäl dos yoga. Vid första tillfället skapas en struktur för hur utövandet hemma ska se ut. Du får tillfälle att ta reda på vad just du önskar ha mer och mindre av i din vardag för att komma i mer balans. Små förändringar kan göra stor skillnad. Passet som sedan ska göras hemma kommer att vara 15-45 minuter långt beroende på vad som kan vara realistiskt för dig i din vardag. Studier visar att kortare stunder till och med kan ha en djupare påverkan.

Vid återträffarna fördjupas yogaupplevelserna och du får tillfälle att reflektera över hur det går med "hemmayogan" och lite mer kunskap om hur yogan ser på saker och ting. Sista träffen knyter vi ihop påsen och ser hur det gått. Hur känns det nu, vad har funkat, hur kan man gå vidare?

Varje tillfälle avslutas med en lite längre stunds Gongmeditation.Gongen med sina 72 tusen vibrationer vibrerar igenom ditt nervsystem och skaparen inre massage som lugnar ner och ger avslappning. Det ger yogan än större möjlighetatt hitta sin väg in i just dig med all sin helande potential!

Kostnad: 1.850 kr som inkluderar material med bland annat 2 cd:n för "hemmayogan" samt te och frukt vid träffarna.
Tid: 10.00-14.00
Lärare: Åsa Gustavsson
Anmälan: 0708-301616 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   

 

Senaste aktuellt

mod-jobbet

Yogakurser

Yoga Nu erbjuder Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga, även kallad Mediyoga.
Mediyogan passar dig som behöver ta det lite lugnare och Kundaliniyogan dig
som också gillar lugnet men är i bättre form.

Våra kurser är mycket populära och brukar bli fulltecknade så det kan vara bra att anmäla sig i god tid.

Se mer: Kurser - Schema

mod-hel-halv

Hel & halvdagar

Här kan du finna våra endags kurser som passar både dig som yogat tidigare och för dig som är nybörjare.

Hel och halvdagar med yoga ger en fördjupad yogaupplevelse som håller i sig länge!

Se mer

mod-resor

Resor & Retreater

Yoga Nu anordnar sedan 10 år mycket uppskattade retreater både i Sverige och utomlands.

Stockholms skärgård – egen ö med kajaker, vedeldad bastu och yogarum med utsikt över havet!

Gotland - boende på stranden med solnedgång ner i havet!

Yoga & Hund på Österlen - Njut av äppelblommor i maj eller ljumna dagar i augusti. Ta med hunden för lite Doga!

Se mer

mod-barn

Utbildning i barn & ungdomsyoga

Riktar sig till dig som arbetar med barn och ungdomar eller bara vill dela med dig till egna barn, vänners barn eller barnbarn!
Det är nu sjunde terminen Yoga Nu erbjuder denna utbildning och hittills har över 400 förskole pedagoger, lärare och privatpersoner utbildat sig hos oss och leder nu yoga på förskolor och skolor.

Se mer

mod-terapi

Yogaterapi & Enskild yoga

Lider du av obalanser så som högt blodtryck, stress, sömnproblem, oro, svårt att fokusera eller kanske ont i rygg och nacke?
Studier och forskning visar att regelbunden yoga har långtgående effekter på många obalanser i kropp och själ.

Se mer