Olika yogaformer

head voices202

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga kallas ofta för vardagsyoga. Den erbjuder enkla men kraftfulla redskap för att återställa kropp och själ i balans. Fokus ligger mer på uthållighet, kraft och fullständig andning än på avancerade kroppsställningar. Detta är en yogaform som passar de allra flesta! Yogan gör kroppen smidig med uthållig muskulatur, påverkar immunsystemet och hormonbalansen, ger ett starkare och mer uthålligt nervsystem.  Ett yogapass består av enkla men kraftfulla rörelser, andningsövningar och aktiv avslappning. Avslutas ofta med en meditation.
Kundaliniyogan kallas ibland för "Medvetenhetens yoga" då yogin som tog denna yogaform till väst ansåg att det var viktigt att höja medvetenheten hos människan. För att detta ska kunna ske behöver hon bli medveten om sina tankar och känslor och utveckla sin förmåga till självransakan,acceptans och förändring.

Medicinsk Yoga (Mediyoga)
En mjuk yogaform som alla kan utöva!IMY Educated at
Medicinsk Yoga är en terapeutisk form av yoga. Den innefattar färre och mjukare kroppsövningar, koncentrationstekniker, djupavslappning och meditation. Stor vikt läggs på andningens betydelse för att en djup balans och läkning ska ske. Mycket bra vid olika besvär som t.ex. ryggsmärtor, stress, hjärtproblem, högt blodtryck, andningsbesvär, migrän, ätstörningar, utmattningssyndrom och sömnproblem.
Det är den yogaform som det forskats mest på i Sverige och som används av bla Danderyds Sjukhus som rehabilitering av hjärtpatienter med goda resultat.

Medicinsk Yoga - Mediyoga är Integrativ Medicin i sin essens, en holistisk disciplin som utan några egentliga kontraindikationer harmoniskt fungerar tillsammans med den vanliga hälso- och sjukvården, som lyfter fram, stimulerar och prioriterar det medicinska och läkande perspektivet utan att släppa det mystiska, den andliga, holistiska aspekten av läkandets konst. Den Medicinska Yogan beaktar hela människan, med sin fysiska kropp, såsom den energivarelse hon är. Inunder och bortom symptomen arbetar de medicinska yogapassen konkret, direkt och grundläggande med att betona andningens betydelse och balansera det underliggande energisystemet.

Skriv ut