logga

Yoga & Hund på Österlen DOGA

vandring hav elsaEn helg som förenar yogans och hundens helande förmåga till hälsa och livslust  

DOGA Sommaren 2022 
Torsdag till Söndag
26-29 maj &  18-21 augusti    elsa åsa 

För åttonde året går nu denna mycket uppskattade kurs! 

Ta med dig din hund och njut av underbara Österlen i maj när äppelblommorna blommar eller i ljumna augusti när havet är som varmast och barfotafötter och hundtassar kan vandra på sommar varma ängar!

hund i gras

Från torsdag kväll till söndag mitt på dagen blandar vi yoga, enkel vardagslydnad med hunden och underbara promenader i Österlens landskap med dess kullar, bokskogar, havet och vackra stränder.  Och kanske vi rent av kan lära hundarna en och annan yogaställning. Om inte annat så kan vi lära dem att lugnt ligga bredvid medan vi gör yoga. Att ha en lugnt snusande hund bredvid sig under yogapasset är en fröjd för kropp och själ! Och under årens lopp har många blivit sååå förvånade över hur bra det gått! Även de mest busiga hundar har kunnat slappna av.hundträning

appelblommorVi kommer att blanda MediYoga/Medicinsk yoga och Kundaliniyoga. Yogaformer som idag bland annat används inom vården över hela Sverige. Yogan erbjuder enkla men kraftfulla redskap för att återställa kropp och själ i balans. Fokus ligger mer på uthållighet, kraft och fullständig andning än på avancerade kroppsställningar. Detta är yogaformer som passar gammal som ung, vig som ovig! Du behöver inte ha någon tidigare yogaerfarenhet för att vara yogarum med hundarmed.

hund mediterarFörstår din hund vad du vill?
Under de här dagarna kommer vi att lära ut hur du får din hund att lyssna på dig. Du får träning i att se och förstå din hund än bättre.  

Kostnad kurs: 3.800 kr

Anmälan och frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0708-301616

Vi kommer att hålla till strax utanför byn Gladsax 4 km från Simrishamn. En mysig gammal by med närhet till Österelens olika typer av landskap. Mysig kursgård med ett fantastiskt fint yogarum. Yogarummet Österlen  Ängagården
 
Du bokar själv ditt boende. Österlen är mycket populärt så boka så snart som möjligt! 

Det boendet som ligger närmast är 
Bengtssons loge vandrarhem http://www.bengtssonsloge.se/
Torsborgs Gård  https://www.torsborg.com
Se också Airbnb i och runt Gladsax  Det finns många ställen eftersom allt fler tillåter hund. Leta på nätet eller hör av dig för tips.

Asa Elsa favoritFör yogan står Åsa Gustavsson som på heltid jobbat med yoga i 15 år och under denna tid också arrangerat populära yoga-retreater både i Sverige och utomlands. Driver yogacentret Yoga Nu Stockholm och har en 3 årig yogautbildning till lärare och terapeut i yoga samt lever med labradoodeln Elsa!Jenny Lynn Ingemansson

För hundträningen står Jenny-Lynn Ingemansson. Förutom 4 instruktörsutbildningar, där vårdhundsutbildning är en av dom, så har Jenny 4 års pedagogisk högskoleutbildning och arbetat 16 år med pedagogisk både med vuxna och barn.Se mer om Jenny och hennes företag Jenny-Lynn

Åsa Elsa Sandhammarensamoje och yogafötter åsa och elsa vandrarDoga sixsten beskuren IMG 0302Åsa Elsa i bokskog

gruppbild DOGA

Så här tyckte tidigare deltagare.
Grundläggande föreläsningar som man förstår. Underbart att få gå på djupet och förstå relationen med sin hund, som grund för träning. Bra och fina lokaler. Underbar yoga! Överlag det bästa jag har upplevt på länge. Oslagbar kombo att ha yoga och hundträning. 
Josefin, Yoga lärare och hundinstruktör.

Så är vi då hemma , efter de härliga dagarna , som kommer att finnas kvar hela vintern! Tusen tack , det var en fin upplevelse. För mej var det spännande , men det kändes lugnt och tryggt, du är så skicklig, erfaren och engagerad.

Det har varit helt fantastisk dagar! Föreläsning med sin höga kompetens har gett mig ovärderlig kunskap. Lokalen var toppen. Yogan håller mycket hög kvalité.

Fint att det finns boende och matställen som tar emot hundar. Underbar natur. Kommer gärna tillbaka! 
Janina och Hjalmar


Hej och tack för kursen! Jag och min vän med hundar vill anmäla oss igen till nästa vår. Detta var absolut bästa vi gjort tillsammans med våra hundar!
Eva och Milo


Allting har varit bra! Yogan med och utan hund. Hundträningen med många bra tips med teori och praktik. Promenader i vackra omgivningar, god mat, toppenställen att vara på. Mycket givande föreläsning om hund. Superroligt, givande, lärorikt, variationsrik helg med två jätteduktiga instruktörer.Två trötta men mycket nöjda deltagare åker nu hem för att smälta allt vi fått med oss i helgen. 
Lena och Rufus


Allt var super! Föreläsare, hunddelen, mycket pedagogiska,raka och tydliga instruktioner. Yoga läraren oerhört behagligt med en lagom låg mycket tydlig röst. Allt var bra! 
Anki Belsander


Mycket trevligt och lärorikt. Underbart att vara en grupp som inte dömer. Alla olika både människor och hundar. Fantastiskt med yogan för alla. Har lärt mig så mycket om hundträning. Vilket kunnande Ingeborg! Tack för allt du dela med dig av. Nu får Juffe och Nina ett nytt liv!
Nina


Inspirerande föreläsningar och hundträning med Ingeborg. Härligt och jordnära och många bra och vettiga tips. Sköna och välgörande och lagom svåra yogapass med Åsa. Lugnt avslappnande med god musik och Åsas lugna röst. Jag är så jätteglad och nöjd med denna helg! Kravlöst och inga måsten.
Stina

hund höjd vandringhundar bäckbäck hundar

IMG 0357

 

Senaste aktuellt

 • Sommar på Yoga Nu 2022-02-03

  Terminen med yogakurserna i Nacka är slut. Nu...

 • Vinter på Yoga Nu 2022-01-02

  Foto Jacque Montel Yogakurserna är igång. De flesta är...

 • Yoga i juletid 2021-11-21

  Hej! ❤️ På torsdag 30/12 denna vecka och på...

 • Höst på Yoga Nu 2021-08-27

  HÖSTLOV vecka 44  1 november till 5 november Nya...

mod-jobbet

Yogakurser

Yoga Nu erbjuder Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga, även kallad Mediyoga.
Mediyogan passar dig som behöver ta det lite lugnare och Kundaliniyogan dig
som också gillar lugnet men är i bättre form.

Våra kurser är mycket populära och brukar bli fulltecknade så det kan vara bra att anmäla sig i god tid.

Se mer: Kurser - Schema

mod-hel-halv

Hel & halvdagar

Här kan du finna våra endags kurser som passar både dig som yogat tidigare och för dig som är nybörjare.

Hel och halvdagar med yoga ger en fördjupad yogaupplevelse som håller i sig länge!

Se mer

mod-resor

Resor & Retreater

Yoga Nu anordnar sedan 10 år mycket uppskattade retreater både i Sverige och utomlands.

Stockholms skärgård – egen ö med kajaker, vedeldad bastu och yogarum med utsikt över havet!

Gotland - boende på stranden med solnedgång ner i havet!

Yoga & Hund på Österlen - Njut av äppelblommor i maj eller ljumna dagar i augusti. Ta med hunden för lite Doga!

Se mer

mod-barn

Utbildning i barn & ungdomsyoga

Riktar sig till dig som arbetar med barn och ungdomar eller bara vill dela med dig till egna barn, vänners barn eller barnbarn!
Det är nu sjunde terminen Yoga Nu erbjuder denna utbildning och hittills har över 400 förskole pedagoger, lärare och privatpersoner utbildat sig hos oss och leder nu yoga på förskolor och skolor.

Se mer

mod-terapi

Yogaterapi & Enskild yoga

Lider du av obalanser så som högt blodtryck, stress, sömnproblem, oro, svårt att fokusera eller kanske ont i rygg och nacke?
Studier och forskning visar att regelbunden yoga har långtgående effekter på många obalanser i kropp och själ.

Se mer