logga

 • Hem
 • Utbildning Barn & Ungdomsyoga

Utbildning barn/ungdomsyoga

mod-barn


En utbildning som ger verktygen att leda yoga för barn & ungdomar. Riktar sig till dig som arbetar med barn och ungdomar eller bara vill dela med dig till egna barn, vänners barn eller barnbarn!

Det är nu åttonde terminen Yoga Nu erbjuder denna utbildning och hittills har över 400 förskole pedagoger, lärare och privatpersoner utbildat sig hos oss och leder nu yoga på förskolor och skolor. Både barn/ungdomar, pedagoger, chefer och föräldrar är mycket nöjda!

Utbildningen leder till att deltagarna kan leda yoga, avslappning, yogasagor och meditation för barn och ungdomar. Sagorna/berättelserna är både inspirerande och handlar en del om värdegrunder. Yogan har också inslag av Mindfulness - medveten närvaro.

I yogan finns ingen prestation och inga tävlingsmoment!

UTBILDNINGDAGAR 2018   23 februari  9 mars  23 mars

Utbildningen går på fredagar och är på 3 heldagar kl. 9.00-16.00
Kostnad: 4.200 kr. Vid anmälan av över 10 personer lämnas rabatt.
Plats:

Stockholm: Yogacentret Yoga Nu i Finntorp Nacka (6 min från Slussen) 

Malmö och Göteborg - centralt, hör av dig för information.

Om ni är en grupp ca 20 personer och vill att vi kommer till er så kan det vara möjligt. Kontakta oss.

För att gå utbildningen behöver man inte någon tidigare yoga erfarenhet. Utbildningen med tillhörande "läxor" ger både kunskap och egen erfarenhet vilket är en förutsättning för att man med kvalité ska kunna lära vidare till barnen.
De flesta som hittills utbildat sig hade inte tidigare gjort yoga men har under utbildningen med tillhörande "läxor" fått både kunskap och egen erfarenhet som gör att de idag regelbundet leder yoga för barn och ungdomar. Dessutom har deltagarna på köpet fått "friskvård" för egen del vilket varit mycket uppskattat!

Så här skrev en av våra deltagare:

"Jag gick utbildningen i barn- och ungdomsyoga hos Åsa och Lisa hösten 2015 och har haft stor glädje av kursen både i mitt arbete som lärare men också i min vidareutveckling med privata kurser för barn och ungdomar. Kursen var en av de roligaste jag har gått och jag är mest nöjd med hur Åsa och Lisa var som ledare. Deras avslappnade men professionella stil med mycket kunskap om yoga, exempel på ställningar att göra med såväl stora som små barn, egna uppgifter och den underbara stämning de skapade i gruppen har gett mig en otroligt positiv upplevelse av att vilja fortsätta arbeta med yoga både för barn och ungdomar. Jag skulle gärna gå kursen igen och kan verkligen rekommendera alla som har kontakt med barn att gå den!"

Josephine Barksell.   Leg. lärare.   Yogainstruktör barn, ungdomar och vuxna.


En utbildning som grundar sig på Medicinsk yoga – Mediyoga som är en modern svenskutvecklad yogaform. Den används idag på mer än 80 sjukhus, vårdcentraler och vårdenheter över hela Sverige. Vill du veta mer om MediYoga- Medicinskyoga se www.mediyoga.com IMY är delaktig i huvudparten av den forskning som görs på bla svenska sjukhus idag. Mer forskning på yogans effekter pågår på flera platser i landet.

Nytt för i år är att vi ger mer tid till yogasagor och konsten att hålla en barn/ungdomsgrupp. Konkreta verktyg och sagor /berätteler som du direkt kan applicera på en grupp.

Vår övertygelse är att alla, vuxna som barn, behöver enkla metoder och verktyg för att komma till en plats inom sig själv där man kan finna ro i en allt stressigare omgivning.
Yoga Nu:s yogaundervisning syftar till hälsa och välbefinnande och använder sig inte av religion eller gudstro.

Upplägg
Utbildningen pågår under 3 heldagar med två veckors mellanrum mellan träffarna. Anledningen till att sprida dagarna är att ge deltagarna tid att träna egen yoga och på att leda yoga för att sedan komma tillbaka med erfarenheter och frågor att dela i gruppen. Allt för att ge deltagarna så mycket egna erfarenheter som möjligt under kurstiden.

Yogan använder sig främst av rörelse och andningsteknik för att enklare hitta in i sig själv, öka välbefinnandet, koncentrationsförmågan och medvetenheten om sina behov såväl fysiskt som känslomässigt. Att för en stund vända uppmärksamheten in i sig själv och "känna efter" är en förutsättning för att veta hur man mår och medvetet kunna påverka till en större balans. Barnen lär sig att inte behöva söka bekräftelse utanför sig själv utan lär sig att hitta sitt "inre rum", vilket släpper på spänningar och stress och utvecklar inre kvalitéer så som tålamod, fokus och förståelse. Vid regelbundet utövande upplever de allra flesta att yogan ger ett större välmående och bättre självkontroll, självkänsla och fokus.

Stress är orsaken till mycket ohälsa som kan ge alla möjliga symptom och vara orsaken till b.la huvudvärk, magont, högt blodtryck och blodsocker, ont i ryggen, oro, koncentrationssvårigheter mm. Detta kryper allt lägre ner i åldrarna. Forskning och studier visar att stressnivåerna sjunker med hjälp av yoga.

Kursens innehåll:
• Yogarörelser, avslappningsmetoder och meditation.
• Andningens betydelse för kropp och sinne.
• Hur man sätter ihop ett balanserat yogapass. Skriver sin egen yogasaga. Oavsett om passet är   5 minuter eller 1 timma.
• Träning i att leda yoga, hålla en grupp.
• Yoga historik och yogans betydelse för nutida människan. Ett redskap för ökad självkännedom
• Uppgifter i form av eget yogautövande och att leda yoga i barn/ungdomsgrupp mellan utbildningsdagarna.
• Tid att dela erfarenheter.

Diplomering
Vid kursens slut delas diplom ut till de som varit med alla dagarna och fått godkänt på diplomeringsuppgifterna.
Välkommen för frågor och anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0708-301616
Ser mer på: www.yoganu.nu

Lärare på utbildningen

asa bild startsidaÅsa Gustavsson är en omtyckt yoga-lärare och pedagog. Driver sedan 8 år yogacentret Yoga Nu i Nacka.
Har en internationell 2-årig utbildning till Yoga och Meditations-lärare i Kundaliniyoga samt en ettårig fortsättningsutbildning i Mediyoga/Medicinsk Yoga. Har också utbildning inom mindfulness. Arbetat på heltid med yoga sedan år 2005. Bland annat på IMY och undervisat på utbildningen i Medicinsk yoga för bl.a. vårdpersonal i svenska sjukvården. Åsa har under flera år arbetat på förskola och fritidshem.

Lisa EkenbergLisa Ekenberg har många strängar på sin lyra. Hon är coach, programledare, talare, moderator och skådespelare med inriktning på berättande. Hon är också utbildad i Barn och ungdomsyoga samt i Medicinsk yoga–Mediyoga. Lisa har under de senaste 3 åren utbildat över 400 personer i att leda barnyoga. Varge sommar har Lisa barnyogaläger som är mycket uppskattat samt har haft en och samma barngrupp i yoga under 8 år. Att det är omtyckt indikeras av att ingen av barnen, som nu är tonåringar, vill sluta!

Se mer:
https://www.kompetenstjanst.se/tema/barn-yoga-sagor-for-forskolan/

 

Aktuella och tidigare uppdrag för Åsa

 • Medlärare i utbildningen på IMY, Institutet för Medicinsk Yoga.
 • Utbildning för personal inom Barnomsorgen i Enskede-Årsta-Vantörs Stadsdel
 • Regelbunden yoga för personal på Nacka Stadshus sedan år 2006
 • Regelbunden yoga för personal i Boo Skola
 • Yoga på Regeringskansliet
 • Yoga för personal i Socialtjänsten i Nacka
 • Yoga för Lärarkollegiet på Södermalm
 • Stresshanteringsprojekt för personalen i Norrtälje Kommun
 • Yoga i Norrtälje Konsthall under 5 år

Skriv ut Email

Senaste aktuellt

 • Sommar på Yoga Nu 2022-02-03

  Sommarens yogaresor ☀️ går till Stockholms skärgård och...

 • Vinter på Yoga Nu 2022-01-02

  Foto Jacque Montel Yogakurserna är igång. De flesta är...

 • Yoga i juletid 2021-11-21

  Hej! ❤️ På torsdag 30/12 denna vecka och på...

 • Höst på Yoga Nu 2021-08-27

  HÖSTLOV vecka 44  1 november till 5 november Nya...

mod-jobbet

Yogakurser

Yoga Nu erbjuder Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga, även kallad Mediyoga.
Mediyogan passar dig som behöver ta det lite lugnare och Kundaliniyogan dig
som också gillar lugnet men är i bättre form.

Våra kurser är mycket populära och brukar bli fulltecknade så det kan vara bra att anmäla sig i god tid.

Se mer: Kurser - Schema

mod-hel-halv

Hel & halvdagar

Här kan du finna våra endags kurser som passar både dig som yogat tidigare och för dig som är nybörjare.

Hel och halvdagar med yoga ger en fördjupad yogaupplevelse som håller i sig länge!

Se mer

mod-resor

Resor & Retreater

Yoga Nu anordnar sedan 10 år mycket uppskattade retreater både i Sverige och utomlands.

Stockholms skärgård – egen ö med kajaker, vedeldad bastu och yogarum med utsikt över havet!

Gotland - boende på stranden med solnedgång ner i havet!

Yoga & Hund på Österlen - Njut av äppelblommor i maj eller ljumna dagar i augusti. Ta med hunden för lite Doga!

Se mer

mod-barn

Utbildning i barn & ungdomsyoga

Riktar sig till dig som arbetar med barn och ungdomar eller bara vill dela med dig till egna barn, vänners barn eller barnbarn!
Det är nu sjunde terminen Yoga Nu erbjuder denna utbildning och hittills har över 400 förskole pedagoger, lärare och privatpersoner utbildat sig hos oss och leder nu yoga på förskolor och skolor.

Se mer

mod-terapi

Yogaterapi & Enskild yoga

Lider du av obalanser så som högt blodtryck, stress, sömnproblem, oro, svårt att fokusera eller kanske ont i rygg och nacke?
Studier och forskning visar att regelbunden yoga har långtgående effekter på många obalanser i kropp och själ.

Se mer