logga

 • Hem
 • Yogaterapi & Enskild lektion

Yogaterapi - Enskild session

canal1

Du behöver inte vara sjuk för att komma på Yogaterapi/enskild yoga. Du kanske bara är nyfiken på hur du skulle kunna må bättre och/eller bli motiverad att börja med egen yoga hemma. Eller kanske är nyfiken på hur yogan ser på just dig ur ett yogiskt perspektiv. Yoga utgår utifrån chakrasystemet som är ett energisystem som beskriver människan både fysiskt och psykiskt och hur kropp-känsla-tanke samspelar med varandra. Utifrån detta kan man skapa en tydligare bild av vem man är och fungerar och hur yogan kan hjälpa till att skapa balans på dessa områden.

Behöver du lära dig att andas bättre? Nu har tiden kommit där till och med läkarna pratar om betydelsen av djup långsam avspänd andning. Alla stressrelaterade åkommor ger Mediyogans andningsteknik en mycket kraftfull balanerande effekt på! Och stress kan sätta sig i kropp och själ så som ont i ryggen, magen, koncentrationssvårigheter, sömnsvårigheter, deppighet, energilöshet med mer, med mer! 

Att komma på yogaterapi innebär i praktiken att vi träffas och pratar igenom vad/vilka problemen eller önskemålen är och hur yogan ser på detta. Därefter ges ett enkelt yogaprogram på 15 - 30 minuter som ligger till grund för hemmayogan. Mötet tar sammanlagt 1,5 timma.

Enskild session i Medicinsk Yoga – Yogaterapi
Yogan har funnits i tusentals år som en metod för att öka hälsa och- välbefinnande. Nu har forskning visat att yoga har mätbara resultat vid behandling av ohälsa och olika sjukdomstillstånd. Yoga kan fungera som en avancerad terapi och  rehabilitering. Utövande av yoga ger tydliga och mätbara effekter på hälsan  världen ända sedan början av 1900-talet tydligt visar. Yogan är holistisk i sitt synsätt och ser till hela människan, hela livssituationen, även känslor, kost, motion mm. Utifrån det yogiska (och kvantmekaniska) perspektivet är människan en komplex energivarelse, där de problem och krämpor vi får genom livet i grunden handlar om stopp och blockeringar i underliggande och grundläggande energiflöden. När vi genom utövande av yoga och meditation utför åtgärder på denna grundnivå så minskar/försvinner de symptom vi upplevde som "sjukdom". Internationellt är yoga som terapi en stor och expanderande terapiform. IMY (Institutet för Medicinsk Yoga) har arbetat med yogisk terapi i Sverige sedan mitten av 1990-talet och deltagit i det mesta av den vetenskapliga forskning som skett på detta område.

Välkommen att höra av dig för mer information och tidsbeställning!
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0708-301616
Kostnad 900 kr vilket inkluderar cd (och länk) för hemma yoga.

 

Danderyds Sjukhus har genomfört en forskning på sina hjärtpatienter där det framkommit att Medicinskayogan har mycket bra resultat. På deras hemsida www.danderydsjukhus.se kan man läsa följande:
 
Medicinsk yoga del av hjärtrehabilitering

[fredag 22 januari 2010]

Högt blodtryck och höjda nivåer av stresshormoner är riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdomar. En mindre studie vid Danderyds sjukhus har visat att så kallad medicinsk yoga sänker såväl blodtryck som stresshormonnivåer. Därför införs nu medicinsk yoga i rehabiliteringsprogrammet för hjärtpatienter.

Danderyds sjukhus är först i Norden med att erbjuda medicinsk yoga inom den ordinarie hjärtrehabiliteringen för infarktpatienter. Medicinsk yoga innehåller lätta rörelser, djupandnings- och avslappningsövningar speciellt utvalda från Kundaliniyogan för att passa patienter som genomgått en hjärtinfarkt. Särskilt övningarna i djupandning är viktiga.

Lägre blodtryck och mindre stresshormon
Bakgrunden till införandet är en mindre studie där patientgruppen som fick medicinsk yoga hade positiva resultat på kända riskfaktorer.
– Den medicinska yogan visade sig sänka nivåerna av stresshormon och blodtrycket. Effekter som kan vara av betydelse för att minska risken för återinsjuknande i hjärt- och kärlsjukdomar. Patienterna upplevde också att sömnsårigheter och oro minskade, berättar Maria Nilsson, sjuksköterska på hjärtintensiven som ledde studien.

Kompletterar rehabiliteringen
I begreppet hjärtrehabilitering ingår sen tidigare sjukgymnastik, stresshantering, samtal med dietist samt nikotinavvänjning.
– Den medicinska yogan är ett komplement till ordinarie hjärtrehabilitering på Danderyds sjukhus, betonar Maria Nilsson på.

Nya studier pågår
Maria Nilsson fortsätter att forska kring yogans hälsoeffekter. Nya studier för att se om det finns fler patientgrupper som kan ha nytta av medicinsk yoga har inletts.
– Under 2010 ska vi studera effekterna av medicinsk yoga hos en grupp patienter med ett speciellt förmaksflimmer.

Skriv ut Email

Senaste aktuellt

 • Sommar på Yoga Nu 2022-02-03

  Sommarens yogaresor ☀️ går till Stockholms skärgård och...

 • Vinter på Yoga Nu 2022-01-02

  Foto Jacque Montel Yogakurserna är igång. De flesta är...

 • Yoga i juletid 2021-11-21

  Hej! ❤️ På torsdag 30/12 denna vecka och på...

 • Höst på Yoga Nu 2021-08-27

  HÖSTLOV vecka 44  1 november till 5 november Nya...

mod-jobbet

Yogakurser

Yoga Nu erbjuder Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga, även kallad Mediyoga.
Mediyogan passar dig som behöver ta det lite lugnare och Kundaliniyogan dig
som också gillar lugnet men är i bättre form.

Våra kurser är mycket populära och brukar bli fulltecknade så det kan vara bra att anmäla sig i god tid.

Se mer: Kurser - Schema

mod-hel-halv

Hel & halvdagar

Här kan du finna våra endags kurser som passar både dig som yogat tidigare och för dig som är nybörjare.

Hel och halvdagar med yoga ger en fördjupad yogaupplevelse som håller i sig länge!

Se mer

mod-resor

Resor & Retreater

Yoga Nu anordnar sedan 10 år mycket uppskattade retreater både i Sverige och utomlands.

Stockholms skärgård – egen ö med kajaker, vedeldad bastu och yogarum med utsikt över havet!

Gotland - boende på stranden med solnedgång ner i havet!

Yoga & Hund på Österlen - Njut av äppelblommor i maj eller ljumna dagar i augusti. Ta med hunden för lite Doga!

Se mer

mod-barn

Utbildning i barn & ungdomsyoga

Riktar sig till dig som arbetar med barn och ungdomar eller bara vill dela med dig till egna barn, vänners barn eller barnbarn!
Det är nu sjunde terminen Yoga Nu erbjuder denna utbildning och hittills har över 400 förskole pedagoger, lärare och privatpersoner utbildat sig hos oss och leder nu yoga på förskolor och skolor.

Se mer

mod-terapi

Yogaterapi & Enskild yoga

Lider du av obalanser så som högt blodtryck, stress, sömnproblem, oro, svårt att fokusera eller kanske ont i rygg och nacke?
Studier och forskning visar att regelbunden yoga har långtgående effekter på många obalanser i kropp och själ.

Se mer